1 Januari

Gelukkig dude-jaar

Dit is natuurlijk de dag waarop we erkennen dat ondanks dat we van jaartal veranderen, alles constant in verandering is. Hecht je niet te veel aan 1 specifieke datum in het jaar. In plaats van het bedenken van goede voornemens nemen wij ons altijd voor om ons niet te druk te maken over wat we moeten doen, we duden het gewoon.  


13 februari

palentijnsdag

Valentijnsdag kan zeer stressvol zijn voor sommige stellen en een klotedag voor de vrijgezellen onder ons. In plaats van dat we de liefde vieren nemen we de tijd om onze vriendschap te vieren met je buddies. Deze feestdag valt 1 dag voor valentijnsdag zodat degene die in een relatie zitten ook deze dag van vriendschap kunnen vieren.


6 maart

The Day of the Dude

Dit is de dag waarop het evangelie in de vorm van de film, The Big Lebowski voor het eerst te zien was op het grote doek. Het is ook de dag van het grootse vertoeven waarbij we ernaar streven zo min mogelijk te doen. Het is onze belangrijkste feestdag van het jaar, dus wees geen zondaar en werk niet te veel op deze dag.


zelfde dag als pasen

onthaasten op pasen (Take it Easyster)

Terwijl de christenen de wederopstanding van Jezus Christus vieren, vieren wij de relaxolutie van de a-relaxte. Door te erkennen dat er na de winter altijd lente komt, herinneren wij ons eraan dat we ons niet druk moeten maken om dat soort shit. Het leven gaat door, man. Om het vruchtbaarheid-ritueel van Eostre te eren is pasen ook een mooie gelegenheid om te bidden bij het altaar van Our Special Lady.


Zelfde dag als het Boeddhistische Magha Puja

Grootse Duder

Dit is de dag waarop Boeddhisten stilstaan bij hun vastberadenheid om hun staat-van-zijn zuiver te houden van on-boeddhistische intenties. Ook de dudeïsten gebruiken deze feestdag om zich bewust te zijn van onze staat van zijn en onze geest te reinigen van ondudélijkheid.


zelfde dag als Pesach

Doorpaasdag

Joden vieren met Pesach de bevrijding van slavernij en onderdrukking. Dudeïsten doen in principe hetzelfde. We vieren onze vrijheid en moedigen onszelf aan niet van het pad te dwalen. In plaats van een dieet van ongezuurde broden houden de dudes zich aan een dieet van ongezuurd bier.


21 Juni

De zomerse slowdance

Dit is de langste en langzaamste dag van het jaar. Probeer alles op half je normale tempo te doen.


4 December

De "Slackernalia"

Volgens historici valt kerstmis in de winter om zo de competitie aan te gaan met het romeinse Saturnalia, het orgie van sensuele verwennerij (niemand weet precies wanneer jezus geboren is). Dudeïsten erkennen deze oude traditie van het aanwakkeren van de vruchtbaarheid van de aarde, niet door de te vreten wat je wilt, maar door ontspanning. Toevallig is dit ook Jeff Bridges zijn verjaardag.


13 December

Kerabatmis (Bijna fucking kerstmis)

De meest sombere feestdag van het Dudeïsme, ter ere van Theodore Donald (Donny) Kerabatsos. Op deze dag staan we even stil bij allen die zijn gestorven voor ons zondaars. Denk op deze dag ook even aan de mensen van je wie veel gehouden hebt. Niet geheel toevallig is dit ook de verjaardag van Steve Biscemi.